קסדת הזרימה של HTC Vive הופכת את המראה של זבוב, אך הופך את המציאות המדומה והווירטואלית
Contents
- 1 קסדת הזרימה של HTC Vive הופכת את המראה של זבוב, אך הופך את המציאות המדומה והווירטואלית
- 1.1 זרימת Vive HTC
- 1.2 מצגת ומאפיינים של זרימת Vive HTC
- 1.3 עיצוב, נוחות: קסדה קומפקטית במיוחד, אך לא כל כך נוחה
- 1.4 תמונה: חדות טובה, אבל FOV מוגבלת
- 1.5 חווית משתמש ושימושים: וזו התאונה
- 1.6 קסדת הזרימה של HTC Vive הופכת את המראה של זבוב, אך הופך את המציאות המדומה והווירטואלית
- 1.7 נקודות חזקות
- 1.8 נקודות חולשה
- 1.9 קלילות להקרבת הנוחות
- 1.10 תלות בסמארטפון, רעיון טוב ורע
- 1.11 קולנוע נייד, הכוח האמיתי של זרימת Vive HTC
- 1.12 אין מציאות מעורבת וחבל
אם הצבעה על מכשיר האנדרואיד שלך לא מציעה את אותה רמה של דיוק כמו בקר המיועד (אין טריגר או אפשרות לתפוס אובייקטים וירטואליים למשל), זה מספיק כדי לטייל מיישום אחר אחד אחר. חבל שאיפוס הנוף הוא לעיתים מבולבל, מה שיכול להכריח את הקסדה להפעיל מחדש כך שכיול מיקום הסמארטפון פועל כראוי. אנו מעריכים גם את האפשרות לחשוף את המסך של הטלפון החכם שלך בקסדה ולהטיל אותו במציאות מדומה, כדי לא להתנתק מעולם המציאות המדומה.
זרימת Vive HTC
על הנייר, ל- HTC Vive Flo. של המציאות המדומה שתילקח בכל מקום, מעשית לצריכת תוכן בכל הנסיבות. כן, בבסיס, זרימת Vive מתחילה מכוונה טובה. הדאגה היא ששום דבר לא הולך – או כמעט – בביצוע. סיפור של כישלון גדול.
סיכום
- מצגת ומאפיינים של זרימת Vive HTC
- עיצוב, נוחות: קסדה קומפקטית במיוחד, אך לא כל כך נוחה
- תמונה: חדות טובה, אבל FOV מוגבלת
- חווית משתמש ושימושים: וזו התאונה
מצגת ומאפיינים של זרימת Vive HTC
זרימת Vive היא ללא ספק אוזניות המציאות הווירטואלית הקלה והקומפקטית ביותר בשוק. עם רק 189 גרם בסולם, הוא עושה הרבה יותר טוב מ- Oculus Quest 2 (503 גרם). נחזור לזה מאוחר יותר, אך העיצוב בולט למדי, עם קסדת VR לראשונה שנראית כמו זוג משקפיים (גדולים) ומנצלת באותה צורה, בזכות שני ענפי פלסטיק. אין מערכת התקשרות מעל הגולגולת, לא “רצועה” מאחור. הנה, פשוט הניח אותו על האף כדי להתחיל להשתמש בו.
תוכלו לראות, עיצוב זה על נייר מעניין מאוד, מחייב קורבנות רבים של היצרן, החל מהיעדר סוללה משולבת. כדי להשתמש בזרימת Vive, עליך: לחבר סוללת USB חיצונית, להשתמש בסמארטפון שלך כסוללה או לחבר אותו למקור חשמלי.
מפרטים | |
---|---|
תְאִימוּת | – |
מָסָך | RGB כפול LCD עם התמדה נמוכה |
פתרון הבעיה | 1600 x 1600 פיקסלים לעין |
שיעור כיבוד: | 75 הרץ |
שדה הראייה | עד 100 מעלות |
שֶׁמַע | רמקולים משולבים, Bluetooth |
מִשׁקָל | 189 גרם |
חיבורים | Bluetooth, USB-C נקבה כניסה (לסוללה) |
גֶרֶב | Snapdragon XR1 |
אִחסוּן | 64 GB |
עיצוב, נוחות: קסדה קומפקטית במיוחד, אך לא כל כך נוחה
עם זרימת Vive, אף פעם לא אוזניות מציאות מדומה הייתה כל כך קרובה לזוג משקפיים. משקפי “xxl”, כמובן, אבל מערכת הפשוטה ביותר וקלילות שבואו נודה בזה די מרשימה. ל- HTC היה רעיון טוב לבחור בד אור מאוד ו”נטי -שוויוני “, אשר יחול היטב סביב העיניים, תוך כדי חסימת אור חיצונית ביעילות רבה. אזור זה סביב העיניים הוא גם מגנטי, אפוא מתאושש ונמשך בקלות רבה ומציע גישה מפושטת לעדשות (מעשיות לניקוי).
בחזית המשקפיים גדלים והחזית מאמצת אפקט “כרום” שכמעט נותן צד רטרו לעיצוב, עם הרושם של ללבוש זוג ענק של “טייס” ריי-באן. ההשפעה אוהדת, אנו בהחלט נראים קצת כמו זבוב שייקח לטום קרוז באקדח העליון, אך התוצאה נותרה משכנעת יותר מאשר בכל אוזניות VR אחרות.
הרושם הראשוני הטוב הזה למרבה הצער, למרבה הצער ברגע שהזרימה נמשכת. אין לייחס את התקלה לציפוי סביב העיניים, נעים מאוד או לקלילות של השלם. לא, אנו מציקים כאן כנגד ענפיו הארורים נוקשים מדי ואשר לוחצים מדי מבוטאים מכל צד של הגולגולת. מהשניות הראשונות אנו חשים אי נוחות, כל עוד אין לנו הרבה שיער במקום הזה. אחרי עשרים דקות הלחץ ממש לא נעים ואז אנו רוצים להסיר את הקסדה … למוצר שנועד לשמש כמה שעות, במיוחד כדי לצפות בסרטים, תסכים שזה קצת חבל.
אם הסתכלת על התמונות לפני שתקראת טקסט זה, יתכן שאתה תוהה למה המשמש הכבל מהסניף השמאלי. הזכרנו את זה במהירות בתחילת הבדיקה: הגודל הקטן של הזרימה דורש קרבנות והגדול ביותר הוא ללא ספק היעדר סוללה משולבת. לפתע, אנו מוצאים את עצמנו נאלצים לחבר סוללה חיצונית (שנראית לנו מעשית יותר אם אנו רוצים לשמור על מינימום חופש תנועה). אם אתה משתמש בו “קבוע”, מבלי לזוז באמת, אתה יכול גם לחבר אותו לכל יציאה מופעלת, כך שלעולם לא נגמר לך הסוללה. לבסוף, יש את הפיתרון להשתמש בסמארטפון שלך כסוללה, אך מומלץ לך: הטרמינל משמש גם כבקר והסוללה שלו תיגמר במהירות.
בקיצור, אנו הולכים לכאן מקסדה שאמורה להיות 100% אוטונומית לסוג של הכלאה שתבקש מכם חוט ואספקת חשמל חיצונית להפעלה. כשלעצמו, אנו מבינים לחלוטין ש- HTC בטח הקריבה את היבט זה על מנת לשמור על מידות ובעיקר, משקל כל כך נמוך. אבל, בשימוש, זה בכנות לא מעשי.
עבור השאר, יש כפתור הצתה בקצה הימני העליון, כמו גם כפתור התאמת עוצמת קול. שניהם נגישים מאוד. על הענפים, שני רמקולים מספקים צליל משכנע למדי בהתחשב בגדלים הקטנים שלהם, עוצמתיים וגם מרחביים היטב. עם זאת, חווית הצליל מפונקת מעט על ידי אוורור המופיע מהר מאוד ואשר יפלט צליל נשמע לחלוטין … שוב בחירה של עיצוב שמקלקל את החוויה. שים לב שאין שקע לקסדה, אך אתה יכול לחבר אחד ב- Bluetooth.
תמונה: חדות טובה, אבל FOV מוגבלת
זרימת ה- Vive HTC מציעה LCD “3.2K” המציג 1600×1600 פיקסלים לעין. זה נהנה גם משיעור כיבוד של 75 הרץ (אחד הנמוכים בשוק) ושדה ראייה (FOV) של 100 מעלות. נקודה טובה ראשונה: האפשרות להתאים את הפער בין העדשות למסך, דרך שתי ידיות בתוך הקסדה. פונקציה מעשית מאוד שמאפשרת לך לעשות ללא משקפיים, גם כשאתה מאוד קוצר ראייה.
חידוש מעניין: בניגוד לרוב האוזניות בשוק, המשתמשות בעדשות פרנל לאפקט המגדל הספציפי ל- VR, הזרימה בוחרת עדשות מסוג “פנקייק”. הם עדינים יותר ומאפשרים, בין היתר, פער הרבה פחות עם המסך. בזכות זה, בין היתר, HTC מצליח להציע קסדה קומפקטית כל כך.
בשימוש, החוויה הוויזואלית המוצעת על ידי הזרימה היא משביעת רצון, אך אינה נטולת תקלות אנו מעריכים את הבהירות המצוינת, במיוחד עבור הטקסטים, ואת היעדרם כמעט מוחלט של אפקט רשת. הדימוי בהיר למדי הוא “קרני האל” (הצפות כרומטיות אלה על קווי המתאר של האובייקטים שאנו רואים על קסדות מסוימות, הם בדרך כלל בלתי נראים.
העובדה שקצב הרענון חסום במהירות 75 הרץ (לעומת 90 הרץ עבור Oculus Quest 2) גם אינה מביכה בשימוש, מכיוון שרוב הדברים שתעשה עם הזרימה אינם דורשים כיבוד גבוה יותר (והיא חוסכת סוללה ).
הבעיה האמיתית היחידה מגיעה מה- FOV מוגבלת ל 100 מעלות, שנשארת הוגנת מדי. כדי לצפות בסרט בנטפליקס, למשל, הוא יאלץ: או לגבות את התמונה ולכן לאבד את הרושם של מסך XXL, או לסובב את הראש כל הזמן כדי ליהנות מכל התמונה.
שוב ליקוי שייחסם לרצונו של HTC להציע את אוזניות המציאות המדומה הקטנה ביותר האפשרית, שמתחילה לעשות הרבה אילוצים
חווית משתמש ושימושים: וזו התאונה
יתכן שציינת: זרימת Vive אינה מלווה בשום בקר בשום בקר. אתם עשויים לחשוב, במבט ראשון, שהקסדה משתמשת ב”מעקב ידני “, כלומר היד והאצבעות בחלל. זה אפשרי מבחינה טכנית בהתחשב במצלמות על סיפון הקסדה, אבל זה לא המקרה כרגע. עם זאת, HTC אמר כי אפשרות זו תגיע, מבלי לתת דיוק רב יותר.
בינתיים, הבקר היחיד ששימש לזרימת Vive הוא הסמארטפון שלו. השימוש בו פשוט חיוני להפעלת הקסדה, בפרט באמצעות התקנת יישום Vive. ברגע שהקסדה התאימה ל- Bluetooth, הסמארטפון מופיע בעולם הווירטואלי ומשמש כשלט רחוק.
מההתחלה מופיעים מספר חששות. האחד, איתור התנועות נעשה רק על 4 צירים (למעלה, נמוך, שמאל, ימין) והעומק לא נלקח בחשבון. לפיכך התנועות מוגבלות במהירות מאוד ואנחנו סוף סוף מוצאים את עצמנו עם מצביע פשוט. שתיים: פעם אחת במציאות מדומה, פני מסך הסמארטפון מחולקים לארבעה, כאשר כל אחד מהם הוא אזור לכפתור וירטואלי. האחד ישמש לאימות פעולה, השני כדי לחזור לקבלה וכו ‘. אתה יכול גם לגלול על ידי גרירת האגודל. בואו נגיד זאת בבירור: מערכת זו מהווה סדוק אמיתי של ניווט. יש לנו באופן קבוע כפתור, ההיענות אינה טובה ואנחנו משקיעים את זמננו בכייל את מיקום הטלפון בחלל. שום דבר לא הולך.
בנוסף, אם חשבתם שתוכלו להשתמש בכל סמארטפון עם זרימת Vive, תתאכזבו. תשכח מהאייפון כבר, מכיוון שאתה זקוק למסוף תואם של אנדרואיד Miracast, היכולת לשכפל את הממשק שלך על מסך חיצוני. HTC פרסמה את רשימת הדגמים התואמים: היא די מוגבלת, אבל רוב המותגים הגדולים נמצאים שם. עם זאת, חיוני לבדוק את תאימות הסמארטפון שלך לפני רכישה אפשרית של זרימת Vive. לצורך בדיקה זו, היצרן שלח לנו גם סמארטפון HTC U12+.
ברגע שהסמארטפון והקסדה מוגדרים, אתה נמצא בממשק הווירטואלי של זרימת Vive. אחרי זה ? ובכן … אין הרבה מה לעשות. הקסדה בהחלט לוקחת בחשבון נסיעות בחלל בזכות חיישנים משולבים, אך בקרות מוגבלות Ultra משפיעות בהכרח על מגוון היישומים המוצעים. יש לך גישה לפורטל “VivePort”, עם חוויות וידאו, משחקים פשוטים מאוד, סרטים קצרים אינטראקטיביים … אבל אנחנו מסביב במהירות את זה.
במהירות, אנו מבינים שהאינטרס היחיד והעיקרי של זרימת ה- Vive הוא בשימוש במצב “Miracast” של הטלפון החכם שלו, שיאפשר לך להפעיל את נטפליקס, פריים וידאו, יוטיוב ואחרים. ממשק Netflix, למשל, מתאים היטב לקסדה ותוכל לשנות את גודל התמונה, להתאים אותה בגובה ובצדדים. העיבוד ברור ואנחנו באמת מנצלים את תוכנו, במיוחד מכיוון שאין לנו מעט להשתמש במערכת בקרת הסמארטפונים הנוראה.
עכשיו נשאר לענות על שאלה זו: האם אתה מוציא כמעט 550 יורו עבור משקפי מציאות מדומה קומפקטית, רק כדי לצפות בסרטים שווה את זה ? קשה לראות כיצד להגיב בחיוב. לפני 4 שנים, ה- Oculus Go הציע את אותה חוויה, אך עם בקר ייעודי, בפחות מ- 200 €. הנה, אנחנו באמת לא מבינים לאן HTC רוצה ללכת: הזרימה יקרה מדי למה שיש לה להציע ומציגה יותר מדי תקלות כדי להיות קצת משכנעים.
קסדת הזרימה של HTC Vive הופכת את המראה של זבוב, אך הופך את המציאות המדומה והווירטואלית
משווק בשיעור של 549 יורו, אוזניות ה- HTC Vive Flow Flow Virtual Reality אינו דומה לאחרים. אור מאוד (189 גרם), הוא תוכנן להובלה מכל מקום, באותו אופן כמו סמארטפון. לאחר מכן עולה שאלה: האם אנו רוצים ללבוש את הדבר הזה ?
ה- Oculus Quest 2 שוקל 503 גרם, אך עם זאת נחשב ל”אור “. די אם נאמר שכאשר HTC הציעה לנו לבדוק את זרימת ה- Vive, אוזניות המציאות המדומה שלה של 189 גרם בלבד, סיקרנו מייד. ההבטחה היא כמובן לא זהה בין שתי הקסדות, אך זרימת ה- HTC Vive היא אולי קרוב יותר למשקפי העתיד שכל היצרנים מבטיחים לנו. לפיכך היינו סקרנים לראות מה יכול היצרן הטייוואני לשנת 2022. עם זאת, זכור כי אנו נמצאים רק בתחילת מיניאטוריזציה של טכנולוגיה זו.
394 € ב- Amazon Marketplace
נקודות חזקות
- קל וקומפקטי
- מגניב לצפייה בסרטים
נקודות חולשה
- תלוי בסמארטפון
- לא תמיד תמונה ברורה
- יש רע על הראש
- כוח מוגבל
- האם אנחנו רוצים שיהיה על הפנים בציבור ?
קלילות להקרבת הנוחות
באופן לא מפתיע, לעבור מקסדת 503 גרם למשנהו מ 189 גרם זה נעים. בפרט ביד, זרימת Vive מרשימה עם יכולת האולטרה -נפש שלה. אתה יכול להחזיק אותו עם שתי אצבעות, להכניס אותו בקלות לתיק ולהתקין אותו על הראש בקלות רבה. לרוע המזל, בראש אנו מגלים את התקלות הראשונות שלו.
איפה ש- Quest 2 די נעים ללבוש (במיוחד עם רצועת העילית, נמכר 50 יורו), זרימת ה- HTC Vive אינה בכלל לא. ללא הגנת הקצף שנועדה לשפר את טבילה של VR, היא כואבת לאוזניים ובאף. בֶּאֱמֶת. עם הגנת הקצף, שהיא מגנטית ואילו מהם אמור לשים רק כשאתה רוצה טבילה מוחלטת של VR, היא קצת יותר טובה, אבל הקסדה נשארת קצת חופשית מדי מכיוון שהיא לא תלויה על הגולגולת. לפתע, עם כל תנועה פתאומית, המסכים מול העיניים נעים. אז יש לנו את הבחילה קצת בקלות רבה מדי.
כדי להפוך את קסדת ה- VR הקלה ביותר בשוק, HTC נאלצה להקריב הרבה קרבנות. זרימת הקסדה החיה שלו עשויה להיראות כמו משקפיים אמיתיים, לא קל מאוד לשים על הראש. חבל למדי, מכיוון שזווית הראייה בפנים רחוקה מלהיות רעה. יתכן שזה היה לוקח קובץ מצורף טוב יותר סביב האוזניים ? וקצף בכל המקרים ברמת האף ?
כל עוד אנחנו שם, שימו לב שלא היינו משוכנעים לחלוטין מהגדרות התצוגה. משקאות מאפשרים להתאים אותו לכל עין, אך למרות החזון הטוב שלנו, מעולם לא הצלחנו לראות ברור לחלוטין עם זרימת HTC Vive. אין ספק שזו שאלה של קרבה לעיניים, אך היא נותרה בעייתית לגאדג’ט שאנחנו אמורים ללבוש הרבה זמן. כפי שהוא עומד, אנחנו פשוט רוצים לא לשמור את זה יותר מדי זמן.
תלות בסמארטפון, רעיון טוב ורע
כדי להגיע ל 189 גרם, HTC הקדישה שני קורבנות נוספים:
- לקסדה אין סוללה משולבת (סוף סוף קטנה מאוד, אנטי-ערימה של זרם), שמאלצת אותך לחבר אותה לשקע, לסוללה חיצונית או לסמארטפון שלך ב- USB-C כדי לעבוד. כל הטלפונים החכמים אינם מאכילים אותו עם מספיק כוח, הסוללה החיצונית היא אפוא האפשרות הטובה ביותר.
- אין בקרים המסופקים עם הסמארטפון, וגם לא. זהו יישום להתקנה בסמארטפון אנדרואיד שלך (ללא אייפון) המאפשר לך ליצור אינטראקציה עם ממשק HTC במציאות מדומה. לאחר מכן אנו מצביעים על הסמארטפון כאילו היה בקר.
האם זה מחייב על בסיס יומיומי ? כן ולא.
- כן, מכיוון שזה דורש השארת כבל תלייה בעת שימוש בזרימת Vive, שאינה היפר מתואמת עם ההבטחה של אולטרה -נוחות.
- לא כי בסופו של דבר, תמיד יש לנו את הטלפון החכם שלך.
אם הצבעה על מכשיר האנדרואיד שלך לא מציעה את אותה רמה של דיוק כמו בקר המיועד (אין טריגר או אפשרות לתפוס אובייקטים וירטואליים למשל), זה מספיק כדי לטייל מיישום אחר אחד אחר. חבל שאיפוס הנוף הוא לעיתים מבולבל, מה שיכול להכריח את הקסדה להפעיל מחדש כך שכיול מיקום הסמארטפון פועל כראוי. אנו מעריכים גם את האפשרות לחשוף את המסך של הטלפון החכם שלך בקסדה ולהטיל אותו במציאות מדומה, כדי לא להתנתק מעולם המציאות המדומה.
זה חכם, במיוחד מכיוון שהוא מאפשר ל- HTC להביא יישומים לא זמינים ל- VR, כמו נטפליקס, וידאו פריים, דיסני+, מיקנאל או משחקים, בקסדה שלה.
קולנוע נייד, הכוח האמיתי של זרימת Vive HTC
כי כן, זרימת Vive HTC היא מכשיר צפייה מדהים. לא בזכות היישומים הקיימים בחנות יציאת Vive שלה, אלא בזכות שכפול המסך של הטלפון החכם אנדרואיד שלו. כל האפליקציות שלא נמצאות בשום מקום ב- VR (גם בפייסבוק) יכולות להופיע כאן, עם פונקציות בלעדיות כמו הורדה מקומית. HTC חשבה בבירור על הקסדה שלה כדי להשתמש בה בתנועה, ברכבת או ברכב (על מושב הנוסע . להיות זהיר.), כדי לצפות בסרט מבלי להיות נבוך מהאור דרך החלונות.
פונקציה מגניבה, שעדיין יכולה להיות קצת יותר נעימה אם הקסדה הייתה טובה יותר בהובלה והמסכים שלה היו מטכנולוגיית OLED ולא LCD (הקרנות השחורות כחולות מאוד). בכל מקרה, זה רעיון טוב באמת. סוג של קולנוע VR לסמארטפון.
רק פגם, איכות הדוברים בענפים היא גרועה מאוד. עדיף לחבר אוזניות לסמארטפון שלך, מכיוון שלקסדה אין ג’ק. זה גם לא קל להכניס את המתנה, שמתחמם שלא לצורך בשולחן העבודה.
אין מציאות מעורבת וחבל
לבסוף, רצינו לפנות לאחד (אחר) של אכזבותינו עם זרימת Vive Vive: אין היום מצב מציאות מעורבת. בניגוד לחלק מיריביה כמו זו של לינקס, זרימת Vive מטבילה אותך במציאות מדומה לחלוטין, עם תמונות שווא מול העיניים שלך. לאור הדמות האולטרה -מורדתית שלה, אנו מתחרטים שאיננו ראינו העתק של מציאות בזכות המצלמות שלה, מה שהיה מאפשר לשמור אותה על עיניך בזמן שאתה הולך בבית. על ידי הסרת הקצף, יש לנו גם גישה לקצה קטן של המציאות, אבל זה קטן מכדי שנוכל ללכת איתם בלי לפגוע בקיר.
אנו מדמיינים שהדור השני ידאג להיבט זה. כיום, האטים והבאגים הרבים שפגשנו יכולים להעיד, זרימת Vive Vive אינה חזקה מספיק.