להתראות לגורדון מור: משותף של אינטל וסופר של “חוק מור” המפורסם המפורסם
Contents
גורדון ארל מור
כשהתחלתי לעבוד בעולם המחשבים בשנת 1979, זה היה כמעט החוק הראשון שלימדו אותי ! עלינו להודות שבאותה תקופה זה הותיר אותי די אדיש ולא תפסתי את החשיבות.
גורדון ארל מור והסעדה המפורסמת שלו נוצרו עם חוק סקיצות.
גורדון ארל מור
כשהתחלתי לעבוד בעולם המחשבים בשנת 1979, זה היה כמעט החוק הראשון שלימדו אותי ! עלינו להודות שבאותה תקופה זה הותיר אותי די אדיש ולא תפסתי את החשיבות.
באותה תקופה נאמר לי שעל פי חוק מור, “כוחם של המחשבים הוכפל כל 18 חודשים, ואילו עלות הטרנזיסטורים נותרה קבועה“”.
והיום, אף פעם לא מאוחר מדי להעמיק את הנושא, רציתי לדעת קצת יותר !
אבל נתחיל בהתחלה.
שהוא גורדון ארל מור ?
הג’נטלמן הזה מיושן כעת 90 שנה מאז שנולד בשנת 1929 בסן פרנסיסקו.
קורות החיים שלו מסופקים היטב מכיוון שהוא כן דוֹקטוֹר בכימיה ובפיזיקה ושאתם מצא במיוחד (לאחר היציאה ממוליך למחצה של פיירצ’יילד, שם היה מהנדס), עם 2 חברים (רוברט נויס ואנדרו גרוב), קופסה מפורסמת בעולם: אינטל ((יצרן מוליכים למחצה בעולם הראשון אם אנו מבוססים על מחזור)).
בשנת 2006 נאמד הונו האישי שנרכש עם אינטל 3.7 מיליארד דולר, שמצא אותו במקום ה -183 של המזל האישי החשוב ביותר בכוכב הלכת. כלומר החשיבות והכוח של האדון.
החוק של מור
זה בפנים 1965, מה שבא לידי ביטוי לראשונה, במגזין מכשירי חשמל, החוק האמפירי של מור.
הנקודה החזקה של זה “חוֹק“זה שחזה ביעילות מדהימה את ההתקדמות הקולוסלית של מגזר ה- IT מבחינת כוח המחשוב.
מור, מרושע אבל איך הוא עשה ?
כפי שתבינו, איש מור הוא אינטליגנטי מאוד, ויתרה מכך, צופה מושכל !
אבל מה הוא צפה ?
על ידי ניתוח מוליכים למחצה ברמת הכניסה מאז יצירתם 1959, גורדון מצא כי המורכבות שלהם הוכפלה כל שנתיים בזמן שהעלות שלהם נותרה קבועה. על ידי התמקדות בהתקדמות קבועה בתחום השבבים האלקטרוניים, הוא יכול היה לטעון בכך מספר הטרנזיסטורים לכל מעגל משולב באותו גודל יכפיל מדי שנה במחירים קבועים. יש לציין כי בשנת 1965, המעגל היעיל ביותר נספר בלבד. 64 טרנזיסטורים !
ב 1975, גורדון מור ראה את תחזיתו בכך שהוא קבע זאת מספר הטרנזיסטורים המשמשים במעבדי סיליקון יכפיל כל שנתיים.
זה כאן חוק מור או לדייק יותר: השערה של מור.
היפה ביותר במקרה הוא שהתצפית הזו, אמפירית גרידא, הוכיחה באופן מפתיע. כהוכחה: בין 1971 ל -2001, צפיפות הטרנזיסטורים הכפילה את כולם . 1.96 שנים. גורדון חזק מדי .
ברור שכוחות המחשוב של מחשבים התפוצצו ממש !
זכור : בשנת 1971, המעבד האינטל הראשון (The C4004) כלול 2.300 טרנזיסטורים.
46 שנים אחר כך (אז בשנת 2017, אם אתה טוב בחישוב נפשי ), אינטל פרסמה מעבד המכיל מיליארד 700 מיליון טרנזיסטורים !
גברת. ובהתאם לתחזיות של חברנו מור שחוקו חל, עדיין כיום, על מרבית מגזרי המחשבים. וליתרון הגדול ביותר של הצרכנים שאנחנו.
לרווח הגדול ביותר מכיוון שכל שנתיים אתה יכול לרכוש שבב פי 2 חזק יותר בְּ אותו המחיר או כך אותו כוח שהישן אבל ל חצי מחיר.
יותר ממור
אך מאז 2016, נראה כי הפרדיגמה צריכה להשתנות כדי לפנות מקום למה שמומחים מכנים יותר ממור. זה ראוי לכמה הסברים.
החוק של מור היה, מאז מקורו, טוב לַעֲקוֹץ לתעשייה על מנת להכפיל באופן קבוע את הכוח של ציוד IT. למרות שההתקדמות נמשכת, היא מתחילה להגיע אליו גבולות פיזיים ושלו האט הוא מורגש.
ההאטה בחוק מור יוצאת לדרך !
הגישה שנראית כאילו היא כבר לא ממשיכה להכפיל את כוח הפרעושים בכל מחיר אלא להתמקד מחדש בצרכי היישומים ולמצוא פתרונות טכניים כדי לספק אותם. לכן זו שאלה של התאמה בצורה עדינה יותר לשימוש במחשבים.
נראה כי החוק של מור הגיע לגבולותיו אך הוא יאפשר פיתוח מדעי המחשב. זה כוחות החישוב לא הגיעו לתקרת הזכוכית שלהם והגעתם של מחשבים קוונטיים לכמה שנים יכולה להחזיר נשימה משמעותית ויוצאת דופן לעולם המחשבים.
5 лет назад #steempress о iptrucs (68)
להתראות לגורדון מור: משותף של אינטל וסופר של “חוק מור” המפורסם המפורסם
עולם מדעי המחשב נמצא באבל היום לאחר היעלמותו של גורדון מור, שנפטר בגיל 94. האיש הזה, מייסד משותף של אינטל וסופר “חוק מור” המפורסם, מילא תפקיד מכריע בהתפתחות ובפיתוח של התעשייה המוליכה למחצה.
אתה בטח מכיר את האיש הזה בלי לדעת את זה. נולד ב -3 בינואר 1929, גורדון ארל מור למד כימיה ופיזיקה באוניברסיטת קליפורניה בברקלי, לפני שקיבל את הדוקטורט שלו בכימיה ופיזיקה של מוליכים למחצה במכון הטכנולוגי בקליפורניה (Caltech). בשנת 1957, הוא ביצע יחד את מוליך למחצה של פיירצ’יילד, חברה חלוצית בייצור טרנזיסטורים סיליקון, שהפכו לימים לשחקן מרכזי בתעשיית המוליכים למחצה.
בשנת 1968, גורדון מור קופונד אינטל תאגיד עם רוברט נויס. כידוע, אינטל תהפוך במהרה לענק של ענף המוליכים למחצה והמעבד, ותוליד חידושים גדולים שהניחו את הבסיס לעידן ה- IT האישי.
זה היה בשנת 1965 שגורדון מור הפך את המפורסם שלו ” חוק מור »». חוק אמפירי זה קובע כי מספר הטרנזיסטורים במעגל משולב כפול כל שנתיים, וכתוצאה מכך עלייה מעריכית בכוח המחשוב והפחתת עלויות. למרות שגורדון מור חזה בתחילה הכפלה כל 12 חודשים, החוק שלו הותאם בשנת 1975 כדי לקחת בחשבון את שיעור ההתפתחות האמיתית. החוק של מור הפך לאבן יסוד בתעשייה האלקטרונית, מנחה חידושים והתקדמות טכנולוגית מזה עשרות שנים.
החוק של מור אינו חוק פיזי
החוק של מור אינו חוק פיזי: בניגוד לחוקי הפיזיקה, החוק של מור הוא תצפית אמפירית המבוססת על מגמות עבר. אין סיבה מהותית לחוק זה ימשיך להחיל ללא הגבלת זמן.
אכן, חוק מור מגיע בהדרגה לגבולותיו בגלל אילוצים פיזיים (ברמות ננומטריות), חומר וכלכלי. אתגרים אלה מאפשרים לחקור פרדיגמות ולחדש בתחומים כמו מחשוב קוונטי, ארכיטקטורות נוירומורפיות ובינה מלאכותית. טכנולוגיות מתפתחות אלה מציעות נקודות מבט חדשות מבטיחות להדפת גבולות הביצועים והיעילות האנרגטית, תוך מעבר ליכולות של מוליכים למחצה קונבנציונליים.
היעלמותו של גורדון מור מצלצל את סיום עידן, ומסמן את אובדן חלוץ שעיצב את הנוף של מדעי המחשב והאלקטרוניקה מאז הימים הראשונים של ענף המוליכים למחצה. כמייסד משותף של אינטל ומחבר החוק המפורסם של מור, הוא השאיר מורשת בלתי ניתנת למחיקה שתמשיך להשפיע על הדורות הבאים של מהנדסים וחוקרים.
רוצה להצטרף לקהילה של חובבים ? המחלוקת שלנו מברכת אותך, זה מקום של עזרה הדדית ותשוקה סביב טק.