גילי: שהיא יצרנית הרכב הזו ומכוניתה עם 1,000 ק”מ של אוטונומיה שמגיעה לצרפת
Contents
- 1 גילי: שהיא יצרנית הרכב הזו ומכוניתה עם 1,000 ק”מ של אוטונומיה שמגיעה לצרפת
- 1.1 GEELY: סינית שמתקדמת בצל מותגים ידועים של מכוניות חשמליות
- 1.2 אסטרטגיה שמתגלה כמשלמת די
- 1.3 איום או הזדמנות למותגים אירופיים ? שניהם !
- 1.4 Geely הוא דוגמא טובה להיפוך התפקידים בין אירופה לסין
- 1.5 עכשיו רץ, גילי מגיע עם זקר
- 1.6 גילי: שהיא יצרנית הרכב הזו ומכוניתה עם 1,000 ק”מ של אוטונומיה שמגיעה לצרפת
- 1.7 מי גילי ומה הסיפור שלו ?
- 1.8 מהם המותגים של קבוצת הגילי ?
ארבעת המותגים הללו הם הפנים הגלויות של הקרחון. הצטברות הרישומים האירופיים מעניקה קצת יותר מ -304,000 כלי רכב לשנת 2022, וכבר יותר מ- 85,000 ברבעון הראשון של 2023. לאט, אך בטח, הקבוצה עושה לעצמה מקום:
GEELY: סינית שמתקדמת בצל מותגים ידועים של מכוניות חשמליות
בעוד שמספר קבוצות תעשייתיות סיניות הלכו לכבוש את אירופה בגישות שונות, האסטרטגיה של ג’ילי היא ללא ספק אחת המעניינות ביותר.
מבחוץ, היצרנים הסיניים הפכו מאז 2022 ליין המותגים האירופיים. לאחר ששלטו בשוק המקומי שלהם על מכוניות חשמליות, כמה מהן החליטו לתקוף את אירופה, שוק עסיסי בהתהוות, שמדאיג גם שחקנים היסטוריים וגם פוליטיקאים. BYD, SAIC, NIO, XPENG, GWM או GEELY: שמות אלה עדיין לא ידועים יחסית ללקוחות, אך לא לתחרות שלהם.
אם הפלישה הסינית האיומה עדיין לא נראית, גילי כבר ארג את הבד שלו היטב באירופה באמצעות אסטרטגיה אחרת מחבריו הקטנים. עם גילי, הביטוי ” אל תכניס את כל הביצים שלך לאותו סל ” הגיוני. הקמתה באירופה, שהחלה למעלה מ 13 שנים, מזכירה את סיפורו של סוס טרויאני מסוים.
אסטרטגיה שמתגלה כמשלמת די
זה די מעניין להתבונן בדרך בה המותגים הסינים השונים החליטו להיכנס לאירופה. ישנן כמעט אסטרטגיות כמו שיש מותגים, אך ניתן לדרג את המתקדמים ביותר בנושא לפי 3 גישות:
- ההתקפה הקדמית, בדרך המוטורית SAIC (MG), שם המותג מגיע עם הצעה תחרותית במיוחד ברמת הכניסה לרמה.
- הגישה העדינה (BYD, Great Wall Motor, NIO …), שם המותג ממקד לראשונה פרמיום והוא קובע במחיר הממוצע מבלי לעשות יותר מדי גלים.
- התקדמות המסכה של ג’לי, שם הקבוצה נשארת בצל המותגים הידועים.
למעט חובבי רכב, שמו של גילי לא צריך לעורר הרבה, באשר לשאר המגיעים הסינים החדשים, למעט MG. היעדר ידוע שלא שינה דבר בהתפתחותה באירופה במהלך השנים האחרונות.
במקום לנסות להקים את סימניו בשמה שלה בראש אירופה -לקבוצה הסינית יש אסטרטגיה רשמית נוספת למצוא מקום בשמש. הוא קנה, או נכנס לבירת המותגים האירופאים המותקים היטב: וולוו, לוטוס, מרצדס ואסטון מרטין. ואם זה לא הספיק, הוא גם מקים שותפויות עם מיזמים משותפים בטלפון 50-50, במיוחד עם רנו או מרצדס.
איום או הזדמנות למותגים אירופיים ? שניהם !
עם התפתחותה המהירה באירופה, בשנתיים האחרונות, ניתן להיתפס את הקבוצה הגילי כאיום רציני על קבוצות רכב מסוימות. אבל, בלעדיו, מותגים כמו וולוו או לוטוס בהחלט היו נעלמים מנוף הרכב. עמדתו לא ממש הופכת אותו למטרה עדיפות להיהרג, אך אין להמעיט בכוח השביתה שלו.
על ידי קניית וולוו בשנת 2010, ואז השיקה את Lynk & Co בשנת 2016 ופולסטאר בשנת 2017, קבוצת Geely החלה את הממסד השיטתי שלה באירופה ברכבי פרימיום. וולוו מצאה את מעולה, Lynk & Co מחדשת את שיטות השיווק ופולסטאר פותחת שווקים חדשים עם הרכבים החשמליים שלה. לוטוס התווסף לתיק בשנת 2021, כאשר ג’ילי הפך לבעל המניות ברוב עם 51 % מהמניות, אך גילי כבר החלה להזריק כספים בלוטוס בשנת 2017.
ארבעת המותגים הללו הם הפנים הגלויות של הקרחון. הצטברות הרישומים האירופיים מעניקה קצת יותר מ -304,000 כלי רכב לשנת 2022, וכבר יותר מ- 85,000 ברבעון הראשון של 2023. לאט, אך בטח, הקבוצה עושה לעצמה מקום:
לְהִתְאַגֵד | רישומי האיחוד האירופי בשנת 2022 |
רישומי האיחוד האירופי Trim 1st 2023 |
---|---|---|
גילי | 305 066 | 85,464 |
אתה פה | 231 963 | 93 559 |
ניסאן | 236 570 | 81,742 |
מרצדס | 667 429 | 181 559 |
מותגים סיניים אחרים | 151 538 | 56 815 |
הקבוצה Geely אינה קשורה לשאר המותגים הסיניים בסטטיסטיקה של Jato, מהם הגיעו נתונים קודמים. לאחר ששמר על ייצור אירופי, זה לא באמת הפולש הסיני שממוקד ישירות בביקורת. הוא הצליח ליצור עמדה יחידה.
הנוכחות של ג’לי לא נעצרת שם. בקבוצה יש גם את המוניות החשמליות של חברת הרכב החשמלי בלונדון והשקיעה בטרפוגיה, שעובדת בנושא מעופף מכוניות מעופפות. לבסוף, הקבוצה גם דרכה בבירה של שמות אירופאים גדולים אחרים:
- אסטון מרטין עם 17 % מהמניות
- דיימלר (מרצדס-בנץ): 9.7 %
Geely הוא דוגמא טובה להיפוך התפקידים בין אירופה לסין
הסינים למדו הרבה מיצרנים זרים שהשתמשו בהם כקבלני משנה או שותפים לשוק הסיני, אך עם הופעתם של כלי רכב חשמליים, הדברים השתנו. יצרנים סיניים הגיבו לנושא חדש זה. הם כיום בין אלה שמביאים חומר גלם וידע למותגים היסטוריים אחרים. היפוך המצב שאינו חסר תבלין.
כך החכם החדש (חכם מס ‘1 וחכם #3) הם 50 % גילי ו 50 % מרצדס. העיצוב הוא גרמני, אך הלב הטכני של דגמים אלה הוא סיני. ככל הנראה סמארט לא יהיה היצרן האירופי היחיד שהמר על הפתרונות הטכניים שהציעו גילי.
באמצעות פלטפורמה משותפת עם לוטוס, אלפיני יכול היה להפיק תועלת, ב- A110 וברכב השטח העתידי. עם זאת, השמועות האחרונות מצביעות על כך שהמותג הצרפתי יתכנן לפתח רכבים אלה בלבד. עם או בלי שיתוף פעולה זה, Geely כבר מושקע היטב בקבוצת רנו עם מיזם משותף לעיצוב מנועי רנו היברידיים עתידיים.
גילי הוא בכישלון מלא, עם חיילים מוטלים היטב על הסט. הקבוצה יכולה כעת לפתוח בהתקפות אחרות מהשוק האירופי, שהיא תעשה איתן לכל הפחות מותג חדש.
עכשיו רץ, גילי מגיע עם זקר
בשוק הפרימיום האירופי כבר אין באמת סודות עבור GEELY. בניצול חוויה זו שנרכשה, הקבוצה יצרה באפריל 2021 מותג סיני חשמלי חדש 100 % בשם Zeekr. ההשקה נעשתה בסין, מכיוון שרכבים מכוונים לשוק המקומי שלה, אך השאיפה האמיתית לעתיד היא אירופית.
הדגם האחרון שהושק דמיין לדבוק בציפיות של האירופאים. טכנולוגיה משובצת ומיקום מחירים רוצים לתקתק את טסלה באזורים שלנו. לפיכך, ה- Zeekr X יהיה מעניין במיוחד לצפות בו במהלך ראשיתו באירופה.
כדי להבין את האתגרים העתידיים של ניידות חשמלית, אתה זקוק למפתחות הנכונים. הירשם לוואט אחר, העלון החינמי של נומרמה, מובטח 100 % ללא לשון בעץ.
עלון וואט אחר
אתה רוצה לקבל את הידיעון וואט אחר בתיבת הדואר שלך ?
העתיד של נומרמה יגיע בקרוב ! אבל לפני כן, אנו זקוקים לך. יש לך 3 דקות ? לענות על החקירה שלנו
גילי: שהיא יצרנית הרכב הזו ומכוניתה עם 1,000 ק”מ של אוטונומיה שמגיעה לצרפת
Geely: הקבוצה הסינית הזו בהתחלות צנועות הפכה לאחת מיצרני הרכב הגדולים בעולם במרחב של שני עשורים בלבד. בואו נעניין את ההיסטוריה שלה, אבל גם בכל המותגים שמרכיבים כעת את התיאבון הענק הגדול הזה.
תחרותי טכנולוגית, זולה יותר, ממש שאפתנית … מכוניות חשמליות סיניות מגיעות. היצרנים הסיניים דאגו לתעשייה במשך שנים, הם פתאום שם.
NIO, XPENG או אפילו BYD ו- MG. אם הם לרוב עדיין לא נמכרים בצרפת, מותגים סיניים מתחילים לאט לאט לפלישתם, כשהיו רבים מאוד במנוע של האוטו. בין המותגים הללו, גילי נמצא בכל מקום. קח, בדיוק, את הזמן להכיר טוב יותר את הקבוצה הזו שנראית שיש לה תיאבון בלתי יודע שובע.
מי גילי ומה הסיפור שלו ?
אחזקות רכב גילי, שם זה ללא ספק לא אומר לך דבר, אך עם זאת הוא אחד מיצרני הרכב הגדולים בעולם. מיליארדר נשלט לי שופו, Geely הוא אחד מיצרני הרכב הסיניים המבקשים לשלוט בתעשיית הרכב על ידי גלישה על חשמל ונהיגה אוטונומית.
הקבוצה אינה קבוצה אחרונה, היא הוקמה לפני 36 שנה בסין, בטאיזו (ג’ג’יאנג)). הגילי האמיתי התחיל בשנת 1994, כאשר המייסד, שהיה יצרן מקררים שרצה לצאת לענף הרכב, קנה יצרן אופנועים השייך למדינה הסינית.
בשנת 2010 מכרה ג’ילי 400,000 רכבים “. עלייתו החלה בתחילת שנות האלפיים, הוא העביר רכישות ורכישות רבות, אך גם מייצא בכל רחבי העולם.
תוך כדי התפתחות במהירות בסין, ג’ילי הימר גם על התרחבות בינלאומית. עם זאת, הרכישה הראשונה שלה מפתיעה. אכן, בשנת 2006, ג’ילי רכשה השתתפות ברוב אחזקות ברונזה מנגן, שהיא אחת החברות העיקריות המייצרות מוניות גדולות עם שם שחור בלונדון.
מכוניות וולוו רכשו גילי בשנת 2010, המותג השבדי היה שייך לפורד. בשנת 2016, Geely רכשה 50 % פרוטון, מותג מלזי שהפיק כ -500,000 מכוניות בכל שנה, שהיה אמור להיות בעל משותף של המותג לוטוס. בשנת 2017, יתר על כן, גילי השתתפה ברובם בלוטוס.
בשנת 2018, לאחר שדיימלר אג סירב למכור נתח של 5 % בכ -4.5 מיליארד דולר, הקבוצה הסינית הגדילה את השתתפותה ל -6.6 % ברשות ההשקעות בכווית ו -3.1 % מהברית רנו-ניסאן-מיצובישי תמורת סכום של 9 מיליארד דולר. עם שתי ההשקעות הללו, Geely Holding Group הצליחה להשיג 9.69 % מקבוצת דיימלר GA, שהפכה אותה לבעל המניות העיקרי. השתתפות זו יצרה אז יצירת מיזם משותף בין גיילי לדיימלר בשנת 2019, סביב המותג החכם.
לאחרונה, הקבוצה הסינית ג’ילי קבעה שיתוף פעולה עם קבוצת רנו. שתי הקבוצות חתמו על הסכם סביב הפרויקט סוּס. דרך ישות זו, עמדת משותפת, שתי הקבוצות ימשיכו לפתח מנועי בעירה. מטרת שיתוף פעולה זה היא להפחית את עלויות הפיתוח של מנועי בעירה טהורה והיברידית. רנו שואפת אפוא להפוך לספק של קבוצות אחרות שבוחרות לנטוש את התפתחותם של מנועים תרמיים. זה גם עם רנו כי Geely משותף פלטפורמות המבוססות על פתרונות שלדה דיגיטלית של Snapdragon.
בשנת 2021, ברחבי העולם, מכרה קבוצת Geely יותר מ -2.2 מיליון מכוניות. זוהי יצרנית הרכב הפרטית הסינית הגדולה ביותר, ויצרנית הרכב הסינית שמה שמטרתה להבטיח כי מכירותיה בחו”ל מייצגות 20 % מכלל המכירות שלה עד 2025.
מהם המותגים של קבוצת הגילי ?
וולוו
המותג הראשון של הקבוצה Geely, המותג השבדי וולוו. בזמן האחרון הצלחנו לגלות את ה- EX90. זהו רכב שטח חשמלי מרשים שיתחיל להימסר בסוף 2023. ה- EX90 מציג ארכיטקטורה חדשה, וזה צעד בולט בחשמל של הקבוצה, כמו גם ממשק חדש לגמרי המבוסס על רכב אנדרואיד ומונע על ידי שבב של Qualcomm Snapdragon לאינפוטאינט.
וולוו רוצה להפוך את ה- EX90 שלו למכונית הבטוחה ביותר בעולם, ולכן ישנם חיישנים רבים, כמו הלידר מקדימה, מבלי לשכוח את שבב ה- Nvidia Drive Orin Chip. בנוסף לפונקציות אבטחה, קבוצה זו מאפשרת לספק נהיגה אוטונומית בדור הבא של דגמי וולוו.
בפועל, לוולוו EX90 יש נהיגה ברמה האוטונומית 2. אבל ה- LIDAR יאפשר לו להציע בעתיד נהיגה אוטונומית ברמה 3, כאשר התקנות וחלק התוכנה יהיו מוכנים.
אנו מחכים כעת לחדשות מ- EX30, שנמצאת אז מתחת לטעינה של XC40 ו- C40 הנוכחית בטווח, שללא ספק יוכרז בשנת 2023 בשנת 2023. בשנת 2019 הודיעה וולוו את כוונתה לייצר רק מכוניות חשמליות משנת 2040 ברחבי העולם. בצרפת זה כבר המצב מאז ספטמבר 2022. עלינו לגלות דגם חשמלי חדש 100 % בכל שנה.